byxa
hänning
filt
jacka
Emilklänning
blus

VarBlirÄr

Så kallar jag mycket av min egen design, där textilier som redan finns tas tillvara. Textil kräver stora resurser för att produceras och när de väl tillverkats är det viktigast att använda dem så mycket som möjligt. När byxorna inte längre hänger ihop, favorittröjan inte passar eller duken fått en fläck som inte går bort, då kan hela eller delar av plagget sys till något annat som  kan användas. 

Laga och reparera

Förläng livstiden på plaggen genom att laga och reparera dem. Det kan handla om att fixa hål, byta dragkedja, sy nya muddar på en tröja. Jag hjälper dig gärna om du vill. En lagning kan göras så osynlig som möjligt - eller så kan den framhävas genom att tydligt visa att det är en lagning.

Beställningssömnad

I mån av tid tar jag emot beställningssömnad. Vid en beställning så beskriver du din vision av plagget och utifrån det klurar jag på hur det kan förverkligas. Därefter tar jag mått, gör en skiss, ritar mönster och syr en toile som du får prova. När vi är nöjda så är det dags för att klippa och sy i det tyg som valts till ditt plagg.