Kul att du tittade in!

Vem är jag?

I själ och hjärta en värmlänning även om jag numera bott mer än halva mitt liv i Västerbotten. Intresset för textilt hantverk har funnits sedan jag var liten och med mamma, farmor och mormor som alla antingen sytt, vävt, broderat eller stickat kanske det rentav finns i blodet? Sömnaden tog rejäl fart när jag själv blev mamma för första gången och så småningom började mina solsmulor även hitta hem till andra. Jag har utbildat mig i textilslöjd och andra textila kurser vid Umeå universitet. Symaskinen flyttade runt i olika skrymslen i vårt hus under många år, numera har jag lyckan att husera i en egen ateljé på gården.


Vad är en solsmula?

Min äldsta dotter såg solen lysa in genom fönstret på alla dammkorn som virvlade runt och utbrast:."- Titta vad många solsmulor mamma". Plötsligt blev damm fint!  Jag tänkte att det passar fint på mina alster som många gånger levt ett tidigare liv.  Solsmulor är glada ting som är sköna att leva med. 


Jag är medlem i ett hantverkskollektiv som driver en sommarbutik i Ratan - Hantverk i Ratan. Där finns ett urval av mitt hantverk framförallt kläder till små och stora. Jag samarbetar också med Malin i Ratan - vår lokala tvålmakare där olika tvålpåsar och handdukar är sydda av mig.